top of page

Karl Heldals plateslipp på Café Mir.

Det er kveld og vi har nettop gått på gult i en av Grünerløkkas bak-gårder. Et paradoks, en risiko og en umulighet vil noen si. Men på Café Mir er alt mulig, stedet som har vært i Toftesgate 69 siden midten av 1990-tallet. Ute er det kaldt men i cafén, som har vært et møte-sted for kunstnere siden oppstarten, blir en ønsket hjertelig velkommen av kvinnen bak bardisken. Med sitt strålende blikk og varme smil lyser hun opp denne vinterkvelden. Leoparden sløver i hjørnet. På veggene henger flyeffekter en flyhavn verdig. Flysetene langs veggene er klare for take off og scenen er liten og passe intim a la en filmscene fra David Lynchs "Blue Velvet".

Det er her, Karl Heldal, arkitekten som også er visesanger, har holdt sitt tredje plateslipp. Tittelen på cd'en er altså "Vi går på gult".

Karl Heldal har plateslipp på Café Mir den 21. februar med det nye albumet "Vi går på gult". Foto: Vega Lind.

Du har kanskje ikke hørt om ham, slik du muligens ikke har hørt om utallige andre stemmer i dette landet som er vårt, så fylt med små og hemmelighetsfulle kroker at kun de aller sterkeste stemmene blir hørt eller sett. Karl Heldal er en av nordens fremste visesangere og en av disse lysene som ikke bruker albuene for å nå frem. Han roper ikke ut til mediene for å bli sett, men roper inn i hjertene våre, kaller på samvittigheten vår, vekker oss som medmennesker, styrer tankene våre mot varme sommerdager vi trodde vi hadde glemt..

Ja, det er en av disse kveldene som berører oss. På scenen hadde han med sin datter Emilie Heldal Lidsheim (fiolin/bratsj/vokal), Madeleine Ossum (fiolin/vokal) og Martin Olsson (kontrabass). Og sammen skapte de en vidunderlig kveld som fikk verden der ute til å forsvinne. Det var en stor glede å være tilstede denne kvelden.

Karl Heldal, Emilie Heldal Lidsheim og madeleine Ossum på scenen til Café Mir. Foto: Vega Lind.

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv

Meld deg gjerne på e-postlisten vår for å følge med på hva som skjer. :)

  • Soundcloud - Grå Circle
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

© 2017 Design: Vega Lind. Created by Wix.com. Logo: Kristine Marie Aasvang.

bottom of page