top of page

Magisk aften på Kulturpuben.

Har du sett hvordan en stein endrer farge når den blir utsatt for vann eller fanget opp strukturen i en blomst, bare du kommer nærme nok? At det som virker unnselig på avstand får en egen kraft, en egen skjønnhet når en er nær? Eller tenkt at når du blir kjent med en fremmed så forsvinner ofte fiendebildet, gjerdet? Vi lever i et samfunn der små ting ofte forsvinner i støyen, de blir en ikketing. De finnes ikke. Ergo hvordan kan man føle empati for det som ikke finnes? Og, jo, høyere opp fra jordflaten du vokser bort fra barnet, jo, mindre ser du ofte de små tingene.

Maria Toresen:

Maria Toresen, synger om de små tingene i livet, om nærhet til naturen og til besteforeldrene. Lengselen og havet. Om kjærlighet og båten som drar fra land. Hun synger om samvittighet og å lukke øynene.

Maria Toresen skaper magi fra scenekanten.. Foto: Jan Nossen.

Da hun ble vinner av Rævspark 2017, fra Norsk Viseforum, var deler av prisen et stipend på 30.000,- som skulle gå til turné eller å spille inn en cd. Og, for hennes del, endte det i en EP som hun har kalt "Alle små ting". Det fikk henne også ut på veien. Siden "Alle små ting" ble utgitt 9. februar har hun vært på turné på Øst- og Sørvestlandet. Det førte henne også til Skedsmo Viseklubb, viseklubben i våre hjerter. I Romerikes Blad kan du lese mer om henne: Maria Toresen synger om små ting i en stor verden..

Konsert på Kulturpuben m/Skedsmo Viseklubb og Maria Toresen:

Sist mandag, 26.februar, delte hun scene med viseartister fra Skedsmo Vise-klubb på Kulturpuben i Lillestrøm. Og vi er så utrolig stolte og takknemlige over å være del av en viseklubb som løfter frem visekunsten og enkelt-individer. Som unike skinnende perler på en sølvfarget snor stod flere av medlemmene på scenen og berørte hjerter i et fullsatt konsertlokale. Og for en respons det ble. Også "Odd og Vega" deltok denne kvelden.

"Odd og Vega" synger "Kom att" på Kulturpubens scene. Foto: Jan Nossen.

Vi var mange som ventet på hun som skulle opp på scenen kl 20. Og for en konsert det ble. En vever skikkelse med gitar, ikledd en blomstermønstret hvit bluse, hanemanke, karakter og med stavangerdialekt begynte å veve sine magiske tråder fra scenekanten. Og det fullsatte konsertlokalet var nærmest målbundet av hennes inderlige og vakre fremføringer, sjarme, små humoristiske fortellinger, nærhet og alvor.

Det ble en vidunderlig kveld. Og etterpå gikk vi alle hvert til vårt. Under-tegnede høyere enn vanlig og samtidig mer undrende over livet. Inspirasjon kan komme i mange skikkelser og fasonger. Det er glede i hvert steg, selv

de små..

Nedenfor finner du flere konsertvideoer og bilder (foto: Jan Nossen) fra konserten på Kulturpuben, Lillestrøm, 26/2-2018:

Ka om - Maria Toresen:

Kom att - Odd og Vega:

Pga billedtekniske problemer er denne videoen et lydopptak med pålagt tekst konvertert til videoformat. (Opptak: Tom Andersen)

Jag skal helst inte alls bli kjær i deg - Venche Paulsen

Chelsea Hotel No 2 - Kjell-Arne Andersen

Frøken Lykkelig - Per-Arne Brunvoll:

Fotogalleri:

Obs! Meld deg gjerne på e-postlisten vår for å følge med på hva som skjer med musikken vår, når vi legger ut nye innlegg i bloggen vår osv.

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv

Meld deg gjerne på e-postlisten vår for å følge med på hva som skjer. :)

  • Soundcloud - Grå Circle
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

© 2017 Design: Vega Lind. Created by Wix.com. Logo: Kristine Marie Aasvang.

bottom of page