top of page

Studioinnspilling i Lydkjøkkenet

Sist helg 24. og 25. mars var vi i studioet til Øystein Vesaas, Lydkjøkkenet, Alby, og jobbet med nye sanger og allerede bearbeidet materiale.

Nok en helg har vi reist ut til Alby og Lydkjøkkenet. Man kan nesten ikke tro det er sant, at et lydstudio kan være plassert så idyllisk til, med utsikt mot havet og omfavnet av åkre, selv om idyllen på denne tiden av året er preget av is, snø, gjørme og vann. Nærmeste nabo er F15, et kunstgalleri i ærverdige lokaler, et par hundre meter unna.

Vi elsker å være i studio, og en av grunnene til det er Øystein Vesaas. For oss er det å være i studio en reise der Øystein er vår medreisende. Han er lyd-tekniker, men han er også medprodusent, rådgiver og samtalepartner. Han er en lyttende og ydmyk mann som kommer med gode konstruktive forslag, men som samtidig ønsker at det er vi som finner svarene på spørsmålene vi stiller, og dette gjør hver tur i studio til en nyttig læringsprosess for oss. I tillegg er han levende opptatt av tekst og formidling.

Odd er konsentrert. Det er marsvår og vi synger julen tidlig inn med en ny julesang. Foto: Vega Lind.

Denne gangen gikk vi inn i studio for å jobbe videre med tidligere inn-spillinger og nye låter. Vi ønsket å ferdigstille sanger samt klargjøre nye sanger for bidrag fra medmusikere. Det ble også spilt inn en ny sang. Vi jobber både med våre tonesettinger av Sigmund Skards dikt men har nå også begynt å spille inn sanger der vi har laget både tekst og melodi selv. Et eksempel på det er videoen nedenfor.

Videoen over viser Odd sitt første utkast til Trøstevuggesang. Vega la på koringen i etterkant. Opptak: Vega Lind.

Vi har valgt å bruke lang tid i studio, fordi vi ønsker at hver sangtekst skal få det akkompagnementet den fortjener, og fordi vi vil være med på den spenn-ende prosessen det er å lytte gjennom og gjøre mindre og større endringer på våre opprinnelige skisser og innspillinger. Og mens vi går modnes vi. Vega pleier å si at vi jobber med musikalsk leire. Vi legger til og vi fjerner

elementer for å underbygge teksten, gi den dybde og troverdighet.

Vår fantastiske lydtekniker Øystein Vesaas. Foto: Vega Lind.

Som lydtekniker er Øystein også den beste kirurg en kan tenke seg. Han har de riktige redskapene og justerer våre små feilskjær med millimeterpresisjon.

For å prestere og slippe oss løs, trenger vi trygge rammer. Det får vi i Lydkjøkkenet hos Øystein. Det føles som om vi ikke er i et studio, men at vi er "hjemme" hos Øystein, noe også interiøret i studioet underbygger.

Og resultatet av helgen? Vi venter nå spent på lydfiler fra Øystein, og kanskje kommer det en sang eller to på Soundcloud om en liten stund. Flere tonesettinger har beveget seg nye steg videre på den lange reisen mot en CD, men vi stresser ikke og nyter den gode reisen vi er på. Noen ganger er reisen det beste av alt.

Vega har tonesatt ca 40 dikt av Sigmund Skard og som vi jobber med i studio. Planen er at vi skal spille inn et dobbeltalbum med ca 20 tonesettinger.

Foto: Odd Nordeide.

Galleri - studioarbeid:

Obs! Meld deg gjerne på e-postlisten vår for å følge med på hva som skjer med musikken vår, når vi legger ut nye innlegg i bloggen vår osv.

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv

Meld deg gjerne på e-postlisten vår for å følge med på hva som skjer. :)

  • Soundcloud - Grå Circle
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

© 2017 Design: Vega Lind. Created by Wix.com. Logo: Kristine Marie Aasvang.

bottom of page