top of page

Å tromme hendene ildrøde og synge som lerker i vilden sky.

Skedsmo viseklubb, som vi er medlemmer av, arrangerte seminar i flerstemt sang og trommer helgen 16. - 18. mars 2018 på Sanner Hotel i Gran kommune. Nedenfor følger en skildring av det.

Vår eminente kursholder i trommer, Antonio Torner, instruerer oss deltagere i rytmer. Foto: Vega Lind

Å vite i hvilken retning du skal kjøre ut av Oslo sentrum før du trår foten på gasspedalen er lurt. Å kjøre på E6 vestover ut av byen en fredag ettermiddag er ingen spøk og spesielt ikke hvis det viser seg at du skal nordover. Det er ingensteder å snu. Det er kø overalt. Det tar en hel liten evighet å sno seg ut av den. Allikevel er det som om det ikke betyr noe. Roen har senket seg i bilen. Forventningene har hevet seg. Kaffen danser i brusholderen. Odd synger sine strofer. Du hører de smiler. "Det er den draumen me ber på at noko vedunderleg skal skje", skrev Olav H. Hauge en gang. Ja, slik føles det. Vi har kjørt fra skitten snø og bråkete asfalt, nordover, mot Gran kommune. Målet er Sanner Hotell der Skedsmo Viseklubb arrangerer seminar for medlemmene sine.

Vi ankommer et hvitt hotell der naturen skinner magisk hvitt, rent. Kun villdyrene har satt sine spor.

Inne møtes vi av varme fra hotellbetjeningen og ca 20 andre kursdeltagere.

Vi føler oss heldige som er medlemmer i en viseklubb som gir så mye. Denne gangen har de hyret inn Antonio Torner på trommer, og Anine Kruse skal instruere oss i flerstemt sang. Intensjonen er at vi vise-sangere skal bli mer allsidige og utvide vårt tekniske repertoar, vår bevissthet med hensyn til hvilken muligheter som ligger i hendene våre og stemmen. At vi skal motiveres til å våge mer. Hvor ofte ser en ikke en visesanger stå alene på scenen med gitaren i hendene? Men det behøver ikke å være slik.

Og for en helg. Å møte andre som brenner for noe er vakkert. Vi snakker om livet og alt det er, labyrinten. Kjærligheten. Avskjeden. Alvoret. Leken. Vi spar i jorden. Balanserer på line. Vi spiller trommer til hendene er ildrøde og selvtilliten har skapt en villhage full av blomster. Vi er lyttende lerker som synger i kor. Noen for aller første gang. Andre har gjort det utallige ganger før. Og, ja, vi har også hevet glassene og feiret hverandre over et godt måltid.

Trommeøkt med Antonio:

Aino Aasland-Tveit, Per-Arne Brunvoll og Antonio Torner spiller cajon. Opptak: Vega Lind.

Antonio Torner tar oss med på en reise i rytmenes land. Noen har aldri spilt trommer før og for mange er det neppe den siste gangen. Det er noe med det å utfordre sine barrierer, å forsøke noe nytt, og innse at verden ligger åpen for en. Det er ikke sant at nysgjerrighet dreper en, heller det motsatte, at den åpner oss for de muligheter som bor i oss. Vi er den drømmen vi bærer på. Vi er epler. Vi er kjerner..

Flerstemt sang - "Knockin' on heavens door".

En økt i samspill med Anine Kruse som instruktør. Mens 1/2-parten av medlemmene instrueres i trommerytmer er vi andre på kurs i flerstemt sang. Per-Arne Brunvoll er sjefssanger her. Odd og vi andre "hmmmer" med. Opptak: Vega Lind.

Anine Kruse er for noen kjent som en av sangerne i vokalgruppen Pitsj. I tillegg er hun også en sabla god instruktør og i løpet av helgen fikk vi testet ut mulighetene som flerstemt sang kan by på til å fargelegge våre sanger, arrangere de om.

Det ble en fantastisk helg full av nye ideer og verktøykassen bugner av nye muligheter. Og hvem vet, kanskje dukker det også opp en cajon i stuen vår i løpet av kort tid. Og, ja, pluss et par visper..

Nedenfor følger det et konsertopptak (Sanner Hotell) der Odd synger sangen sin "Å gå seg vill". Du finner også et fotogalleri under videoen.

Opptak: Vega Lind.

Fotogalleri:

Obs! Meld deg gjerne på e-postlisten vår for å følge med på hva som skjer med musikken vår, når vi legger ut nye innlegg i bloggen vår osv.

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv

Meld deg gjerne på e-postlisten vår for å følge med på hva som skjer. :)

  • Soundcloud - Grå Circle
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

© 2017 Design: Vega Lind. Created by Wix.com. Logo: Kristine Marie Aasvang.

bottom of page