top of page

Endelig gir "Odd og Vega" ut ny musikk.Torsdag 26. mai 2022 gir vi ut singlene "Våt ved" og "Eit gammalt bjørketre". Det ser vi veldig frem til. Det er nesten ett år sidene vi startet innspillingene i studioet til Øystein Vesaas, Lydkjøkkenet, men prosessen begynte mye tidligere enn det.


Vi kom inn i visemiljøet via et låtskriverseminar i Horten, i regi av Østnorsk Viseforum, i august 2015. Kursholderne var Lars Martin Myhre og Ingvar Hovland, som med sitt engasjement og sine tilbakemeldinger inspirerte oss til å bli bedre låtskrivere. Den helgen startet en ny visebølge, ihvertfall i oss. Det var også den høsten vi ble medlem i Skedsmo Viseklubb. Via nye låtskriverseminarer og låtskriververksteder, Åpen mikrofon i regi av Skedsmo Viseklubb, konserter osv. fikk vi troen på at det vi drev med hadde en verdi. Troen på at det meste er mulig, og et støttende visemiljø, har vært viktig for å komme dit vi er i dag.


Og 26. mai gir vi altså ut singlene "Våt ved" og "Eit gammalt bjørketre" . Mange vil si at det ikke er lurt å gi ut to singler på samme dag, men for oss hører de sammen, slik det å være hel som menneske kan knyttes opp mot det å være et fritt menneske.«Våt ved» er komponert av Odd og i likhet med flere andre av hans viser er det poesien og filosofien som danner grunnlaget for «Våt ved». Vi lever i et samfunn der det er veldig lett å sammenligne oss selv med andre, og så lenge det er glansbildet som presenteres, taper vi ofte i denne sammenligningen og blir vår egen største kritiker. Selv om Odd har bodd i Oslo i mange år, synger han på morsmålet sitt, bergensk.

«Eit gammalt bjørketre» er inspirert av nevnte låtskriveseminar som Vega deltok på i 2015 med tekstforfatter Ingvar Hovland, som bl.a. har skrevet for Vamp og Elle Melle. Nynorskteksten «Eit gammalt bjørketre» er skrevet av Hovland. Hovland inspirerte Vega til å begynne å skrive på norsk. «Eit gammalt bjørketre» tonesatte hun på nevnte seminar. For Vega handler visen om det å være fri, være hel, i ett med naturen samt og gi fanden i konvensjoner. Hun ønsker også å formidle at kvinner kan gjøre det meste som menn kan, og at kjønnsroller ikke behøver å være statiske. Vi kan ofte velge den veien vi vil gå, ihvertfall i Norge, men det begynner med de enkle prosaiske tingene i livet, de som er lette å gjøre noe med.


Vi er veldig glade for samarbeidet med et knippe fantastiske musikere, som på hvert sitt vis har tilført sine musikalske farger og ideer underveis i innspillingene. Det har vært utrolig gøy å oppleve visene vokse til noe større og som vi på forhånd kunne ane omrisset av.


Musikerne vi har hatt med oss er:

«Eit gammalt bjørketre» - Tekst: Ingvar Hovland. Musikk: Vega Lind. Vokal: Vega Lind. Andre musikere: Terje Norum (piano), Gjermund Silset (kontrabass), Karl Seglem (bukkehorn) og Luis Landa-Schreitt (perkusjon).

«Våt ved» - Tekst/musikk: Odd Nordeide. Vokal: Odd Nordeide. Andre musikere: Terje Norum (piano), Gjermund Silset (kontrabass) og Karl Seglem (saksofon).


Du kan presave visene her:

Presave (Eit gammalt bjørketre):https://orcd.co/eitgammaltbjorketre

Presave (Våt ved):https://orcd.co/vaatvedSinglene er produsert av "Odd og Vega" i samarbeid med lydtekniker-/produsent Øystein Vesaas og spilt inn i hans studio Lydkjøkkenet, Alby, Moss. Det er inspirerende å jobbe i studioet til Øystein, og se våre enkle musikalske skisser finne sin endelige form, selv om tekstene er de samme. Vi forholder oss til musikk som om det var musikalsk leire. Vi legger til og fjerner, til vi er fornøyde med resultatet. Å ivareta tekstens iboende ladethet er viktig for oss. Lekenhet er viktig. Å vandre mellom sjangere likeså. Og kanskje er det derfor samarbeidet med Øystein fungerer så godt. Han er vel så opptatt av tekst, som oss, om ikke mer. I tillegg er han ekstremt leken og åpen for nye ideer. Det hjelper at han er en utrolig fin mann også. Hans positive lynne og ydmykhet gjør samarbeidet til en drøm, og vi ser frem til videre samarbeid.

Comments


Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv

Meld deg gjerne på e-postlisten vår for å følge med på hva som skjer. :)

  • Soundcloud - Grå Circle
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

© 2017 Design: Vega Lind. Created by Wix.com. Logo: Kristine Marie Aasvang.

bottom of page