top of page

Gitarcamp med Perry Stenbäck

For litt over 3 år siden ble vi medlemmer i Øst-Norsk Viseforum fordi vi ville være med på et låtskriverseminar med Lars Martin Myhre og Ingvar Hovland. Det er noe av det beste som har hendt oss. Vi har blitt en del av et inspirerende visemiljø. Øst-Norsk Viseforum har betydd mye for vår utvikling som duo og hver for oss.

Vi har begynt å skrive på norsk, fokuserer mer på tekst og har deltatt på flere låtskriverseminarer og låtskriver-verksted i regi av ØNV og Skedsmo Viseklubb. Samtidig har vi fått inspirasjon til å gå nye veier. Våge mer. Blitt oppmuntret til å gå i studio. Og det mest fantastiske er alle de flotte folkene i visemiljøet som gjør livet vårt så mye rikere. Takk til dere alle!

Fra venstre leder i Norsk viseforum, Øst-Norske viseforum og Skedsmo Viseklubb, Per-Arne Brunvoll, Vega og Perry Stenbäck vår utrolig dyktige gitarinstruktør.

Foto: Odd Nordeide

Sist helg arrangerte ØNV, med primus motor Per-Arne Brunvoll i spissen, gitarcamp med Perry Stenbäck som gitarinstruktør. Dette i samarbeid med Vestfold Kulturnettverk v/ Jørn Sverre Andersen. Larvik Kulturskole var stedet. Målet var og er at vi visesangere skal utvikle oss teknisk som gitarister og som resultat bli bedre visesangere.

Her er Perry i aksjon der han instruerer deltagerne på strålende vis fra sin

musikalske verktøykasse. Foto: Vega Lind

Perry Stenbäck er en eminent og allsidig gitarist, multiinstrumentalist, komponist og sanger. Han har deltatt på over 150 innspillinger. Han har flere ganger vært nominert til den danske Grammy-prisen (danskenes versjon av vår Spellemanspris) og i 2009 ble han også tildelt Grammy som årets instrumentalist. Slik kunne vi fortsatt å ramse opp..

Og kunne du tenke deg å delta på Perry Stenbäck International Acoustic Guitar Camp (se link) og bo 1 uke på et slott i Danmark i juli så bør du kikke på denne videon.

​Så hva har vi lært på gitarcamp? Vi har fylt opp vår musikalske verktøykasse med fingeraerobics for venstrehånden, nye måter å stemme gitaren på, rytmemønstre og dertil tilhørende bruk av høyrehånden, pluss mye mer. Vi har blitt mer bevisst på at teknikkene må repeteres ofte for at vi skal kunne klare å bruke dem i praksis. I tillegg har vi hørt fascinerende og levende fortellinger om alt fra hvordan navnet på greske øyer har gitt navn til skalaene til hvordan Django Reinhart klarte å dempe strengene med sine to amputerte fingre på venstrehånden.

Nedenfor tre av deltagerne i dyp konsentrasjon når maestro lærer bort noen av sine knep.

Fra venstre Nora J. Brodkorp, Odd og Finn Tore Konradsen. Foto: Vega Lind

Dette frister til gjentagelse! Kanskje ses vi på gitarcamp i Danmark denne sommeren?

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv

Meld deg gjerne på e-postlisten vår for å følge med på hva som skjer. :)

  • Soundcloud - Grå Circle
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

© 2017 Design: Vega Lind. Created by Wix.com. Logo: Kristine Marie Aasvang.

bottom of page